Gil Elvgren pinup művész titkos trükkjei

A klasszikus pin-up festményeket elnézve, gondolom némelyikőtökben felmerült már a kérdés, honnan kapta az ihletet a művész ahhoz, hogy ilyen ütős képeket fessen?
(Lehet, hogy csak magamból indulok ki, mint művész, engem ez mindig is érdekelt :D…..remélem nektek is érdekes új info lesz :))

Hát el kell árulnom, bizony az esetek nagy részében mindenki kép alapján dolgozik!
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy adott képet feltétlen, egy az egyben le kell másolni, hanem sok esetben elég csak az adott pozitúra, ami a fotón látható, ha művészi beállítottságú az ember, elindul a fantáziája, mihez és hogyan illene az adott pozíció…..
Jómagam is így dolgozok és nem volt ez másként a legendás Gil Elvgrennél sem.
Ő bizony kőkeményen fotókat készített a készülő festményeihez!
Ez több szempontból is jó: nem kell órákig a bizonyos-mint tudjuk, leginkább kitekeredett, pozíciót tartani a modellnek, és a művész is szabadabb, bármikor folytathatja a munkát.
És mint fotók, külön értékkel bírnak, egy érdekes munkafolyamat fázisai tűnnek ki belőle.

No de nézzük, hogyan csinálta ezt Gil Elvgren:

A szoknyafellibbentős effekteket külön öröm megfigyelni a fotókon! Nézzétek csak!:

Ha belegondolunk, egyben jó és vicces is látni a két verziót egymás mellett. 🙂
Remélem nektek is tetszett 🙂
És ha van köztetek művész lélek, azt megnyugtatom, a nagyok sem a fantáziájukból szedik az összes képkompozíciót. Egy darabig. A többi már a gyakorlattal jön. 🙂

Ezzel az üde kollekcióval nyitjuk a nyári szezont – megkésve bár, de törve nem – élvezzétek a szünidőt, nyaralást, aki éppen nem nyaral, annak kitartást a munkában ebben a hőségben, ha kérdésetek van, vagy csak beszélgetnétek, nyugodtan kommentezzetek itt, vagy Facebook oldalunkon. :):)

Ghoulina Von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.