Hogyan legyél sikeres/ hiteles pin-up? 2.rész

A saját stílusod

Ahogyan az előző fejezetben is írtam, elengedhetetlen, hogy a pinup kultúra minden egyes szegmensét, alstílusát megismerd, azonosulni tudj azzal a kollektív kisugárzással, életérzéssel, amit ezek a képek/lányok követendő útként mutatnak nekünk mind a festményeken, mind a fotókon.

2. szabály: ALSTÍLUSOK ÁTTEKINTÉSE
És akkor itt jön, hogy alstílusok. Érdemes megemlíteni párat, de ha kicsit jobban körbenézel, látni fogod, hogy a variációk, az alstílusok keveredése igazából színte megszámlálhatatlan. A főbb vonalak, amik mind régen mind ma igazak s léteznek: glamour pinup, fehérneműs/öltözködő pinup (angolul lingerie/boudoir), tiki/hawaii/nyár témakör, fetish pinup, burlesque pinup, military pinup, szomszéd lány, pinup girlök mindenféle élethelyzetben, pl.: “háztartási” pinup :), vásárló pinup,….és a sort még folytathatnánk, ám a cél most nem ez.

royalpinup4 , 3197 , royalpinup16 , royalpinup14 , royalpinup1 , royalpinup12 , royalpinup9 , royalpinup2 , pinup-6525 , imgp9356 , pinkyinpink1-kl , tikki_mk , royalpinup17
Érdemesebb a két alapvető vonalat elkülöníteni: klasszikus pin-up, modern pinup
Eleinte nem biztos, hogy mindíg felismered mi klasszikus, és mitől az, vagy mi modern. Erről szintén fogok írni külön, előljáróban csak annyit, hogy a klasszikus pinup nyilván A klasszikus vonalakat viszi tovább, értem itt pl. ha remakeket csinálsz, vagy egy egy olyan vonalat viszel tovább, ami mindenkinek ( :)) eszébe jut, ha a pinupról van szó. A modern ezzel szemben szintén tartalmazhat klasszikus elemeket, sőt néhol kötelező, ám az adott kor, és stílushoz tartozó szubkultúrák bármelyikéből merít, megtartva a fő jellegzetességi vonalakat.
Szóvall azt kérded Te most akkor melyiket válaszd??!! Na ez az a kérdés, amit szintén magadnak kell megválaszolnod. 🙂 Van, aki már rögtön tudja, neki melyik vonal áll jól, és azt csinálja, és bejön neki, mert annyira passzol hozzá; van aki meg mindenben kipróbálja magát, ezzel több arcát megmutatva, ráadásul jópofa is, ha egy arcot sokféle aspektusban láthatunk. Én személy szerint érdekesebbnek találom a második megoldást, mert tényleg sokféleképp látod magadat s mások téged, nem skatulyázod be magad egyből. De mint említettem ezt mindenki maga dönti el.

3. szabály: SZÍVD MAGADBA A PINUP KULTÚRÁT!
A lényeg tehát, hogy szívd magadba a kultúra minden cseppjét, nézz körül széles körökben, és nézd a fotókat. Most egy nagy titkot árulok el, ami az egyik kulcspontja annak, hogy sikeres pinup legyél: tanulj a festményekről, fotókról! Nem ciki, hanem elengedhetetlen. Nézd s figyeld meg a pózokat, a beállítást, hogy milyen kellékeket használ.

Folytatjuk!
Ghoulina von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.