Miss Ratherly Stern – életmód program az 1940-es években

Íme egy témakör, ami napjainkban rendkívül elterjedt és divatos: szépség- és életmód tanácsadás!
Manapság se szeri, se száma a különböző szépség trükköknek, szépészeti beavatkozásoknak, és az életmód váltás, tanácsadás legkülönbözőbb fajtáinak. Egy abszolut telített piacról beszélünk, ahol újabb és újabb szépség-guruk, fitnesz-guruk, újságok és weboldalak jelennek meg, garantálva a tutit, amitől mindannyian biztosan szépek, fittek, egészségesek leszünk.
Hogy ki melyiket választja? Ez függ attól, ki miben szeretne javítani magán, illetve mennyire vastag a pénztárcája.

Valljuk csak be bátran: mi nők, soha nem vagyunk elégedettek teljesen önmagunkkal. Mondhatjuk felhúzott orral, hogy “én tökéletesen elégedett vagyok magammal”, de ha egyedül vagyunk s belenézünk a tükörbe, valamit biztosan meglátunk, amin változtatni szeretnénk. Aki ezt tagadja, az vagy a földkerekség istennője, vagy hazudik.

Nem volt ez másként imádott korszakainkban sem, a századfordulón, 1910-20-30-40-50-es években sem!
A késő viktoriánus kultúrából kellett átevickélnünk egy újabb, több lazaságot engedő korba, a 20. századba, szükségszerű volt tehát az a sok változás, ami létrejött.
Más felől kezdtük megközelíteni az egészség, szépség fogalmát, a tudományok, egészség kutatás fejlődésével pedig új elképzelések születtek, megfigyeléseink alapján, valós alappal.

Nagy úttörő volt a szépség-és életmód tanácsadásban a bájos Miss Ratherly Stern, aki – kihasználva az akkori modern technikákat – videókon kezdte oktatni a korabeli hölgyeket, lányokat, hogyan lehetnek szebbek, egészségesebbek, fittebbek.

Induló sorozatunkban tehát az ő praktikáit, mára már örökérvényűvé vált szépség tippjeit fogjuk bemutatni.
Ez nem egy újabb csoda-recept, nem kell horribilis pénzösszegeket költened a hiper-szuper élelmiszerekre, a csoda-masinára, mega- bomba kapszulára, hanem olyan alapvető és örökérvényű dolgokat mutat, ami mindenkorra és minden korra igaz. Természetes, nem kerül sokba és bárki nekikezdhet, aki jobbá tenné önmagát, akár még ma.

Először nézzük a videot!
Egy igazi vintázs különlegesség, többek között, érdemes figyelni a lányok öltözékét, frizuráit, zseniális. 🙂

Összegezzük tehát az örök szépség – tippeket:

Az öltözködés, smink és frizura mindenképpen fontos kellékei a vonzó külsőnek és fontosak ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, ám mindez már csak a körítés, a hab a tortán, ugyanis mindennemű szépség alapja:
– a jó egészség
– a személyes higiénia

Mindannyian szeretnénk szép hajat, csillogó szemeket, szép bőrt, de mindezt csak egy egészséges, tiszta testben érhetjük el.

A szépség 1. trükkje: rendszeres tisztálkodás

manapság ez már-már nevetségesnek hangozhat, hiszen minden lehetőség adva van ahhoz, hogy minél precízebben, minél sokrétűbben végezhessük a napi tisztálkodást. A megdöbbentő, hogy korántsem vehetjük 100%-ig természetesnek, hiszen elég sok az ellenpélda is.
Ezernyi termék áll rendelkezésünkre a tisztálkodáshoz, a bőr szépítéséhez, rajtunk áll csupán, melyikkel élünk.
A hölgy még külön megemlíti a fürdést, fogmosást és a hajmosást, a fent leírtak minderre vonatkoznak.

A szépség 2. trükkje: elegendő alvás

Itt az elegendő mennyiségű, pihentető alvásra gondolunk, ami egy felnőtt szervezetnél 7-8 órát jelent. Miért jó kipihentnek lenni? Elsősorban a jó közérzet miatt, illetve pihenten frissebbnek látszik a bőr, kevéssé látszanak a karikák, stb.

A szépség 3. titka: helyes étkezés

Egészséges étkezés – ez már-már ingerszó napjainkban. Fehérje-szénhidrát arány, mértékletesség, mindenből keveset, ilyen-olyan ételcsodák, stb,stb,stb….. talán ez az egyik legsokrétűbb, legváltozatosabb és legtöbb megválaszolatlan kérdést maga mögött hagyó téma napjainkban. Jelentős pénzbevétel a különféle guruknak, cégeknek.

Én azt mondom, figyeljünk az alapokra:
– napi ötszöri étkezés, mértékkel – ami nem azt jelenti, hogy direkt keveset eszel, hiszen automatikusan kevesebbet eszel, ha egy nap többször eszel.

– nézzük meg, mit eszünk: biztosan sokan szeretitek a kólát, a különböző cukros üdítőket, édességeket, csokikat, sütiket – ahogy én magam is. De érdemes mérlegelni, melyikből mennyi kerül az asztalra. Ebben nem szeretnék szabályokat lefektetni, hiszen – azt szoktam mondani – mindenkinek a saját teste a temploma, s ő dönti el, mit enged oda be, táplálék, vagy bármi formájában. Megjegyezném, ezt tudomásul kell venni, és ha nincs megelégedve magával, ne csak sírjon, jajveszékeljen, hanem akkor tegyen érte. Tettek nélkül NINCS eredmény.

– együnk változatosan: jó, ha benne van a napi étkezésben a fehérje, szénhidrátok (ha lehet, jobb a lassan felszívódó), zsírok, legyenek tehát tejtermékek, húsok, növényi zsírok, egy kevés pékárú, gabonafélék, olajos magvak, és természetesen gyümölcs, zöldség. Ne feledjük: mindenevők vagyunk és sokféle tápanyagra van szüksége a szervezetünknek.

Jómagam a szénhidrátok csökkentését találom a tökéletes forma megőrzése kulcsának, vagy ha nem bírsz ellenállni, az sem baj! Csak egyél akkor változatosan és mozogj többet, mint amennyit megeszel.

Összegezve: Miss Ratherly szerint (is), a szép bőr, csillogó haj, egészség és fittség mind alapvetően az ételekből adódik, amiket beviszünk – íme egy igazi retro táplálékkutató! 🙂

A szépség 4. titka: elegendő testmozgás

És íme, napjaink másik hatalmas piaca.
Miss Ratherly szerint legjobbak a szabadban végzett aktív tevékenységek. Ennek nem muszály a legkeményebb aerobic edzésnek lennie, lehet ez csupán a kertészkedéssel eltöltött idő – feltéve, ha van kerted, kültéri játékok, pl teniszezés, labdázás, biciklizés, úszás, vagy találka a barátnőkkel, kirándulás a pároddal.
Mindez pénzbe sem kerül, remek hangulatjavítók, ráadásul jót tesznek a keringésnek és persze a személyes fittségnek.

Én, személy szerint nagyon szeretem a különféle sportokat, mint pl. a futás. Rendkívül jó aerob edzés, és mindenhol formában tart. Ha te szükségét érzed a felsoroltakon kívül más testedzésnek, nem kell messzire menned, tele vannak a boltok polcai, az internet, az újságok mindennel, amiből válogathatsz.

Saját kombóm: napi fél óra futás, amit általában különböző erősítő vagy másfajta aerob edzésekkel kombinálok, pl. capoiera, súlyzós edzés vagy más, adott testrészt megmozgató edzések.
Mennyi ideig? Ez erőnléttől függ, nálam általában 1 óra, vagy másfél, ez azért kedvfüggő is. 🙂

Lényeg, hogy azt csináld, ami örömet okoz és jól érzed magad tőle.

Ghoulina Von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.