Pinup nagyanyáink kedvence: 100 éves a Nivea krém!

A Nivea krém egyike a világ legismertebb kozmetikai termékeinek. Napjainkban is elérhető, jelen korunknak megfelelően több változatban. Nem is gondolná az ember, hogy valójában egy majd’ 100 éves termékről van szó, melyet nagy valószínűséggel nagyanyáink is igen kedveltek, a nagyvilágban és itthon is, a pinup fénykorában!

Az 1900-as években a gyógyszerész Isaac Lifschütz és csapata elkészített egy víz, olaj és Eucerit keverékéből álló emulziót, melyet alapnak használva tovább fejlesztettek, alakítottak és tökéletesítettek azzal a nemes céllal, hogy egy hatékony bőrhidratálót fejlesszenek ki a világnak.
1914 elején már 34 országban mutatták be a krémet és azóta nagyobb és nagyobb sikereket tudhattak / tudhatnak magukénak, haladva a korral újításokat is mindig tudtak felmutatni, nők, férfiak és gyermekek bőrének nagy örömére. 🙂

A Nivea elnevezés eredetileg az emulzió színéből ered, ugyanis a eredeti, Latin verziója a “nix, nivis”, amely havat jelent.

A termék történelmet végigkísérő mivolta miatt természetesen az 1950-es években is igen népszerű volt, ezt – többek között – mi sem bizonyítja jobban, mint a korabeli reklámok. Nézzünk most ebből egy párat:

 

Még Miss Monroe is!!!!

Ha szeretnél méginkább átfogó képet kapni a termék alakulásáról, korabeli reklámokról, dobozokról, menj el a Párizsi Nagyáruházba, ahol “100 éves a Nivea” címmel egy kiállítás keretében nézheted végig a Nivea történelmet.

A kiállítás Április 30.-ig tekinthető meg.
Bővebb info itt: Draftfcb
Vagy: Nivea.hu

Ghoulina Von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.