Beefcake – Pin-up fiúk márpedig léteznek

Sokszor kérdezték már tőlem, hogy vajon pin-up fiúk léteznek-e?
Íme a válasz. 🙂
Nos, a válasz természetesen: IGEN, ám az irányzat – ha nevezhetjük így – korántsem olyan nagy múltra vezethető vissza, mint az általunk kedvelt és ismert női verziója. Vagy netán csak nem tudunk róla? 🙂
Akárhogy is nézzük, annak idején, a viktoriánus morál “végével”, az 1900as évek elején, sőt, egészen az 1980as évekig bizony sok-sok tabu és “szégyellt” dolog nem került napvilágra. A széles körökben legalábbis.
Minden kornak megvolt s megvan a maga morális eszméje, a tabuk és a kifelé mutatás a többi ember felé, ám mindig ott lapult, ott húzódott az ember sokkal inkább ösztöni kíváncsisága, a szexualitás különböző fajtái iránt.
Az 1950-es évek egy sor olyan tabut oldott fel (mint tudjuk, semmiképpen nem könnyen és magától értetődően, hiszen voltak bizony elég komoly ellen hangjai is a dolgoknak), melyek annak előtte tabutémák voltak.
Ahogyan azt a pin-up történelem részünkben annak idején említettük, ilyen volt az attraktív nőkkel való reklámozás, maga az attraktív nők ábrázolása.

No de mi a helyzet az attraktív férfiakkal?
Nos, Hölgyeim, nézzünk magunkba, s máris megleljük a választ. Ahogy a férfiak, úgy mi is kíváncsiak vagyunk az ellenkező nemre s örömmel szemléljük, ha egy-egy mutatós példányát van szerencsénk szemügyre venni. 🙂

Más kérdés, hogy a férfiak ábrázolása, nőknek, valamilyen rejtélyes okból olykor még napjainkban is kényes téma. Vajon miért lehet ez, nem tudjuk, ám sejthetjük: a média, a piac nagy részben épít a női közönségre, ha például egy terméket akar eladni. A másik ok az lehet talán, hogy azt gondolják, mi nők másra vágyunk, vagy máshogyan. Találgatni lehetne naphosszat, ám fő témánk most nem ez lesz. 🙂

Pin-up fiúk mindigis voltak, s fogalmilag ugyanaz a meghatározása, mint a pin-up LÁNY-nak, csak éppen férfi modellel. Sok minden nevezhető régről s napjainkból is pin-up-nak, a férfiak terén is ám fontos leszögeznünk, napjainkban főként két vonalon látható erősen a “pin-up fiú” vonulat:
– a melegtársadalomnak, lélekfrissítő gyanánt
– a reklámokban, női közönséget csalogatván

Tény, ami tény, mi nők ugyanúgy szeretjük a férfi szépséget, mint a férfiak a női szépséget.
Szűkítve a témakört, amit “női verzióban” cheesecake-nek nevezünk (ami a pin-up kultúra egy igen fontos szeletkéje), az “férfi verzióban” a beefcake, alap “stílusjegyeket” tekintve is ugyanaz, mint a női verzió: vicces, olykor bugyuta, kifejező ám egyben szexis szituációkban ábrázolni a teremtés koronáit.

Létezik Németországban egy igen tehetséges pin-up fotós hölgy, Miss Giggles, ami megannyi szépséges pin-up fotóval mutatta már be a témát saját szemszögéből.
Most nekünk, Hölgyeknek/Lányoknak/Asszonyoknak is kedvezett azzal, hogy készített egy pin-up fiú sorozatot.
Nos, ez nem kifejezetten beefcake (ahhoz túl sok a ruha :D:D), ám mindenképpen egy bájos fotósorozat.

Van, akinek mosolyt csal az arcára, van, akinek tetszik, s van, akinek nem tetszik, mások – a szó profán értelmében – buzisnak gondolják….lényeg, hogy a beefcake, vagy pin-up fiúk talán az egyik legérzékenyebb, olykor legvitatottabb, kényes téma, amit megjelenítenek.

Számomra, személy szerint érdekes egy ilyen sorozat, s megvan a maga bája és vintázs érzete az ábrázolásokban. Ez a sorozat korántsem annyira provokatív, mint – akár napjainkban a női pin-up, de finoman ott van azért benne a lényeg. 🙂 Aki provokatívabb képeket szeretne, az is megtalálhatja a megfelelő forrásokat természetesen, hisz manapság már “minden van”. 🙂
Nos Hölgyeim, csak annyit tudok mondani, örülök, hogy végre nekünk is kedveznek! :):)

Íme a teljes sorozat:

Forrás: Miss Giggles Photography
A képeket készítette: Miss Giggles
Facebook: Miss Giggles Facebook

Ghoulina Von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.