Pin up lányok ruhatára

Szeretettel köszöntjük legújabb társ-szerkesztőnket, Kitty Rose-t! 🙂
Alább pedig következzék az első írása! (- a szerk.)

Általában azt mondják hogy a smink a pin up legfontosabb eleme, de az én véleményem szerint a ruha is sokat számít, hiszen egy csodálatos sminket el lehet rontani egy rosszul megválasztott ruhával. Ezért írtam ezt a cikket, hogy segítsek a stílushoz megfelelő ruhát választani.

A pin up és pin up divat eredete a 40-es és 50-es évek, leginkább az USA, amely a lányok öltözködését is alapjaiban megváltoztatta. Ruháik sejtelmesek voltak és keveset mutattak, szinte sohasem kellett teljesen levetkőzniük, mégis nőiesen szexik és ártatlanok voltak.

Az alap ruhadarabok a következők: dobókocka- és cseresznyeminta, pörgős szoknya, lehetőleg pöttyökkel, szűk, kapri fazonú nadrág, pánt nélküli mieder és magassarkú.
,

A nőies kerek vonalakat minden esetben ki kell emelni. A derekat össze kell húzni, övvel vagy szűk ruhákkal így a mell és a fenék kapja a hangsúlyt. Sokszor az öltözék fűzőből és szűk szoknyából áll, amely érhet térdig, de lehet rövidebb is. A nadrágoknál leginkább a szűk vonalak és a sortok jellemzők.
Ha az alapdarab a pánt nélküli felső, akkor az mindenféle nadrág és szoknyatípushoz passzol.
Masnik és szaténszalagok, bőr és strasszok, mind-mind beleférnek a pin up stílusba, azzal a feltétellel, hogy nőies, szűk, érzéki legyen.

A tengerészstílus felidézése a pin up stílus egyik fő irányvonala, csakúgy, mint a pöttyös minta. A színekben főleg a fekete és fehér uralkodik, de gyakran piros részletek, élénk árnyalatok (világoskék, rózsaszín) is befurakodnak, egyébként semmi sem tilos.

A kiegészítők közül a cipő a legfontosabb. Magassarkú nélkül az egész nem ér semmit, a legjobb választás az elől nyitott peep toe körömcipő, lehetőleg fényes, akár lakkbőr kivitelben.

A pin up stílus nemcsak a ruháknál, de a fehérneműknél is jelentkezik. Fűzők, magasabb bugyik, push up melltartók, harisnyatartók, piros, fekete, rózsaszín, pink árnyalatok, pöttyös minta, szexi formák, ezek mind a pin up jellemzői.

Kitty RoseA szerzőről

Horváth Kitti vagyok. Azért jelentkeztem erre a felhívásra, mert szeretném jobban megismerni ezt a stílust, hiszen mindig is nagyon tetszett, de soha nem volt bátorságom kipróbálni. Mível betöltöttem a 18-dik életévemet elég idős vagyok, hogy fel tudjam vállalni ezeket a kihívó, szexi és sejtelmes ruhákat. Szerintem a cikkek megírásával és a kutató munkával eltudom érni azt, hogy eltudjam fogadni magam olyannak, amilyen vagyok. Rengetek stílust kipróbáltam és egyikben sem találtam meg önmagam, ebben az irányzatban találtam rá, hogy milyen is vagyok igazán. Üdv: Kitty Rose

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.