Tempest Storm – a burlesque nagyanyja

Nagyon különleges és legendás személyiséget mutatunk be nektek ezúttal, aki nem más, mint ezernyi burlesque rajongó és táncos példaképe, a korszak szerelmeseinek nagy idolja: Tempest Storm!

temp57

Tempest Storm 1928 Február 29.-én született, s a mai napig, 80 évesen (!!!) táncol! Amerikai sztriptíz/burlesque táncos, mozgókép sztár. Lili St. Cyr és Blaze Starr mellett az 1950-60-as évek leginkább ismert és elismert burlesque előadója volt, több, mint 50 éve a színpadon.

temp70, 9illatobditempeststorm

Storm Annie Blanche Banks néven született Georgiában, Eastman-ben. 20 évesen úgy döntött nekifut Hollywoodnak, és ami meghökkentő, hogy akkor már házasságon volt túl!! Eleinte kóristalány volt, de színpadra termett külseje és lebilincselő személyisége előlre vetítette már korán nagy sikereit. Igazi, profi debütállása az El Rey Színházban volt, Oaklandben, mely után, 1950 körül úgy döntött jól jönne egy művésznév, ami hangzatos, jellemzi Őt, így nevét Tempest Storm-ra változtatta. 1957-ben pedig legálisan is felvette ezt a nevet.

tempest

Később rendszeres fellépője volt az Oaklandi burlesque színháznak, valamint sok-sok klubnak az Egyesült Államokban, Las Vegast is beleértve!
Hihetetlen fizikai méretei és természetes vörös haja tette híressé és ismertté még, tehetsége mellett. Számtalan férfimagazinban és burlesque show-n szerepelt, melyből Russ Meyer French Peep Show-ja, Paris After Night-ja, Striptease Girl-je és Irwing Klaw Teasorama-ja sem hiányozhatott. Ezutóbbiban Bettie Page-el szerepelt együtt! Rengeteget utazott és rengeteg fellépést csinált Las Vegasban, Reno-ban, Nevadában. A késő ’50es években pedig 1 millió dolláros biztosítást kötött melleire a Lloyds of London-nál, vagy ahogy Ő maga mondta: ” a pénzcsinálóira”.

temp12, temp03, teaserama_poster, 1141508563

1987-ben könyvet írt író barátjával, Bill Boyd-dal, életéről Tempest Storm: The lady is a vamp címmel és később bevezették az Exotic World Burlesque Museumba.

tempestkonyv

Végül 1995-ben nyugdíjazták, 67 évesen, de ennek ellenére továbbra is rendszeresen adott fellépéseket.
1999-ben az O’Farrell Színházban táncolt a klub 30 éves ünnepe keretében.
Mára pedig élő legenda, aki megannyi burlesque előadó és pin up modell péladképe.

tempeststorm2, tempest-storm, 2662158133_b43ac19e1a_o, l_25362f5bd2a64fb6b107290a22de4f3f

Ghoulina von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.