Sunny Harnett – vintage glamour az ’50-es évekből

Sunny Harnett az 1950-es évek nagysikerű divatmodellje volt, gyakorlatilag mindent elért, ami az akkori modell szakmában elérhető volt: szerepelt kifutókon, számtalan női magazinban mutatta be a híres tervezők legújabb kollekcióit, rendszeres szereplője volt a Vogue és Harper’s Bazaar magazinoknak, láthattuk reklámokban, és mára a modellvilág egyik ikonikus alakjává vált.

Sunny 1924-ben született Annemarie Margot Harnett néven, és egész életét a modellszakmában töltötte.
Ha megnézzük a képeit, látjuk, hogy nem pin-up képekről van szó, viszont egy olyan részéről a kultúrának, ami nagyon fontos része, szinte már velejárója, leginkább a kor egyezés kapcsán.
Ahogy manapság, akkor is megvoltak a különféle fotó stílusok. A fotográfia nagy részét képezték az ilyen és ehhez hasonló divatfotók. Nagyrészt a reklámok és magazinok elterjedésével, melyekben egyben a glamour fotográfia korabeli, gyönyörűséges megoldásait láthatjuk.

A lényeg akkor is az volt, ami napjainkban: szép és minőségi ruhákat bemutatni magazinokban, reklámokban szép, a kornak megfelelő és például szánt modellekkel, művészi módon.

Gyönyörködjünk ezekben az időtlen szépséget és örök nőiességet kifejező képekben.(ha kinagyítod a galériát, rendesen látszanak a nagyfelbontású képek is)

Még több kép: Sunny Harnett

Ghoulina Von RoyalA szerzőről

Ghoulina
A Royal Pin-up Team alapító tagja, a Royal Pin-ups Online Magazin szerkesztője. Ízig-vérig nő, egy valódi vérbeli pin-up, aki minden aspektusát ismeri e témának. Saját bevallása szerint "nem szoktam bikiniben hegeszteni", ám már láttuk Őt harisnyatartóban, fegyverrel kezében védeni a hazát. :D

Comments

Facebook Comments

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy hozzászólhass.